Uke 2/20

Iran foretar ytterligere mottiltak under atomavtalen/JCPOA. Irans utenriksminister Zarif annonserte at Iran vil foreta nok et mottiltak under Atomavtalen artikkel 36. Iran fjerner nå begrensningen på antallet sentrifuger. Dette er det 5. mottiltaket Iran foretar for å presse atomavtalens gjenværende parter (særlig EU3) til å levere sine forpliktelser etter avtalen, etter at USA forlot avtalen i mai 2018.

Irak vedtar å trekke hjemmelen til amerikanske styrker i Irak. Etter det amerikanske droneangrepet mot Muhandis og Soleimani, vedtok det irakiske parlamentet 5. januar enstemmig en resolusjon om å avslutte nærværet til utenlandske styrker i landet.

Iran plasserer Pentagon på terrorlisten. Det iranske parlamentet vedtok 7. januar en lov som fører det amerikanske forsvarsdepartementet – Pentagon – på Irans terrorliste. CENTCOM (US central command med ansvar for det bredere Midtøsten, ble ført opp på den iranske terrorlisten 23. aprili 2019, en uke etter at USA plasserte den iranske revolusjonsgarden (IRGC) på USAs terrorliste 15. april 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *