Aktiviteter

Folkerettsinstituttet er involvert i et spekter av aktiviteter knyttet til styrking av folkeretten i Norge og internasjonalt. Vi holder forelesninger og kurs, vi driver med forskning og analyse, og vi bidrar med faglig ekspertise i internasjonale prosesser for utvikling og styrking av folkeretten.

 • Ukraina-krigen og krigens folkerett
  Folkerettskonferansen 2022 ble avholdt på Litteraturhuset 29. september 2022 . Gro Nystuen og Cecilie Hellestveit deltok med innlegg om hhv. krigsforbrytelser og oppgjør (Nystuen) og folkerettslig nøytralitet, partsforhold og partiskhet (Hellestveit). Innleggene har blitt bearbeidet for publikasjon og kan leses her.
 • Krig i Ukraina og folkeretten
  Juridika publiserte en artikkel av Hellestveit om «Norske våpenleveranser til Ukraina og hva det betyr under folkeretten». Gro og Cecilie deltok i Juss podden i samtale med Marianne Reinertsen om krig i Ukraina, og folkerettslige rammer for krigen og for norske våpen til Ukraina. Bakgrunn for debatten. 1. mars snakket Cecilie Hellestveit på politisk kvarter … Les mer
 • Folkemord og straff
  Cecilie Hellestveit i søndagssamtale med HL-senterets Ingvill Plesner om folkemord, straff og muligheter for å holde IS-meldemmer ansvarlige for folkemordet på Jezidiene.
 • Seminar: Libya-intervensjonen
  NAIL deltok i februar 2021 på et digitalt seminar i regi av FN-sambandet med tittelen «Da FN gjorde alt verre: hva gikk galt i Libya?», og gav en presentasjon av de sentrale folkerettslige problemstillingene med R2P.
 • Leangkollen sikkerhetskonferanse 2021
  Den årlige Leangkollen sikkerhetskonferanse i regi av Den norske Atlanterhavskomité gikk av stabelen digitalt i 2021. Cecilie Hellestveit var vert og moderator på konferansens dag 2, hvor temaet var «Motstandskraft mot påvirkning fra utlandet». Francis Fukuyama og Thomas Rid holdt innlegg, og Hellestveit intervjuet den norske utenriksministeren Ine Eriksen Søreide. Det var også en paneldebatt … Les mer