Uke 8 /20

FN publiserer database over selskaper som opererer på okkupert palestinsk territorium. Rapport fra HRW om voldsutviklingen i Mali. Det amerikanske Senatet har godkjent begrensninger på angrep mot Iran.

FNs høykommisær for menneskerettigheter offentliggjorde omsider en liste over selskaper som operer i israelske settlement på okkupert territorium og som står i fare for å bryte palestineres menneskerettigheter. Listen ble etterspurt av FNs Menneskerettighetsråd allerede i 2016 men har av ulike grunner blitt holdt tilbake. Listen offentliggjøres på et tidspunkt da israelske planer for annektering av C-områder står for døren.

HRW publiserte denne uken en rapport om voldsutviklingen i Mali. Væpnede angrep på sivile var i 2019 på sitt høyeste siden konflikten brøt ut i 2012, men HRW regner med at de reelle tallene er mye høyere.

I tråd med lovpålegget fra desember 2016, som Obama-administrasjonen fikk igjennom før den neste administrasjonen tok over, publiserte Trump-administrasjonen et notat. om det rettslige rammene og policy begrunnelsen for operasjonen mot Soleimani. USA har også meldt angrepet inn for FNs Sikkerhetsråd. Senatet i USA svarte denne uken med å godkjenne (55 – 45) en beslutning om at amerikanske militære angrep mot Iran som ikke er godkjent av Kongressen heretter vil være et brudd med War Powers Resolution.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *