Lansering av Krigens folkerett

Gro og Cecilie lanserte lærebok/oppslagsverket «Krigens folkerett – Norge og vår tids kriger» den 23.01.2020. Presidenten i Norges Røde Kors, Robert Mood deltok i samtalen foran en fullsatt Wergeland-sal på Litteraturhuset i Oslo.

Boken har også blitt presentert for Norsk Forening for Internasjonal Rett, for Forskningsgruppen for menneskerettigheter, væpnede konflikter, fred og sikkerehet ved Juridisk fakultet ved UiO, og sakprosadagen på Lillehammer. I tillegg har det vært interne presentasjoner ved norsk institusjon for menneskerettigheter og rettsavdelingen i UD. Boken presenteres hos Generaladvokaten 12. juni (særlig vekt på klassifisering av væpnet konflikt), og for IHR gruppene hos Røde Kors i mars (vekt på humanitærrettens regler). Et seminar rundt bokens tema med hovedvekt på hjemmelspørsmål /retten til maktbruk vil finne sted ved Atlanterhavskomiteen tidlig i mars måned.

Forfatterne har blitt intervjuet om boken hos Juridika, med en forkortet versjon på Ublogg. Et lengre intervju om boken på verdibørsen sendes i mars. Boken har blitt lest av Truls Lie, som presenterer den i Ny Tid på en svært fordelaktig måte. Han konkluderer: «Enhver som ser behovet for individuell frihet og internasjonal solidaritet, anbefales således å lese boken!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *